ဒီေန႔ကေတာ့ ႐ႈတင္နားတဲ့ရက္လည္း
ျဖစ္တဲ့အတြက္ အိမ္မွာ တစ္ခုခုခ်က္စားဖုိ႔ စဥ္းစားထားတယ္။ လြယ္ကူတဲ့
ဟင္းတစ္မ်ဳိးကုိ စီမံၿပီး ခ်က္ဖုိ႔ေပါ႔။ သူမ်ားေတြက ၾကက္ဥ၊
ဘဲဥေတြပဲခ်က္တာဆုိေတာ့ ထူးထူးဆန္းဆန္းေလးျဖစ္ေအာင္ ငံုးဥခ်က္ဖုိ႔
စီစဥ္ထားတယ္။ ငံုးဥကုိ ျပဳတ္ၿပီးေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ခ်က္မယ္။
ေနာက္ဟင္းတစ္ပြဲက င႐ုတ္သီးအပြထဲကုိ ပုစြန္အစာသြပ္ၿပီးေတာ့ ခ်က္မွာ။
အမွန္ေတာ့ တညင္းသီး ထည့္ရင္ေတာ့ ပုိေကာင္းတာေပါ႔။ ဒါေပမဲ့ အခုခ်ိန္
တညင္းသီးက တညင္းဝက္ေတြပဲ ရွိေတာ့တယ္။ အဲဒါေၾကာင့္ င႐ုတ္သီးထဲကုိ
ပုစြန္အစာသြပ္ၿပီးေတာ့ ခ်က္မယ္။ ၿပီးေတာ့ သီးစံုခ်ဥ္ဟင္းကုိ ခ်က္မယ္။
ငံုးဥက်ေတာ့ ၾကက္ဥခ်က္သလိုပါပဲ။
ၾကက္ဥက်ေတာ့ ကုိက္စားရတာ ႀကီးတယ္ေလ။ (ရယ္လ်က္) သမီးက ၾကက္ဥထက္စာရင္
ငံုးဥကုိ ပုိႀကိဳက္တယ္။ ၾကက္ဥက်ေတာ့ သူမ်ားေတြ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား
စားၾကတယ္ဆုိေတာ့ ပုိၿပီး ထူးဆန္းေအာင္ အားလပ္ရက္မွာ ငံုးဥကုိ
ခ်က္စားတာေပါ႔။ ေမေမကေတာ့ သူစားခ်င္တာကုိမေျပာဘူး။ ကုိယ္စားခ်င္တာေလးနဲ႔
သူစားခ်င္တာေလးေတြကုိ စဥ္းစားၿပီးခ်က္ ျဖစ္တယ္။ ၿပီးေတာ့ မိသားစုေတြ
စံုတဲ့အခါ အသုပ္သုပ္စားတာတုိ႔၊ သေဘၤာသီးေထာင္းစားတာတုိ႔ လုပ္စားျဖစ္တယ္။
ေနာက္ၿပီး အိမ္မွာ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား လုပ္စားျဖစ္တာက ယာဂု၊ ဒီမွာေခၚရင္ေတာ့
ေကာက္ညႇင္းေရႊၾကည္လုိမ်ဳိးေပါ႔။ သူတုိ႔က
ေကာက္ညႇင္းနဲ႔ ထန္းလ်က္နဲ႔ပဲ
သက္သက္လုပ္တာေလ။ နဒီတုိ႔ ရွမ္းျပည္မွာက်ေတာ့ ေကာက္ညႇင္း၊ ၾကံသကာ၊
ေျမပဲအစိမ္းေလး နည္းနည္းထည့္ၿပီးေတာ့ ႏွပ္ကတည္းက ထည့္ႏွပ္လုိက္တာ။
ၿပီးေတာ့မွ ေျမပဲဆံကုိ ေလွာ္ၿပီး ေထာင္းထားတာကုိ ျဖဴးလုိက္တာ။
ေကာက္ညႇင္းသိပ္ထားတဲ့ အေပၚမွာေပါ႔။ အရမ္းစားလုိ႔ေကာင္းတယ္။
ဟင္းကုိေတာ့ အကုန္လံုးနီးပါး ခ်က္တတ္တယ္။
မိသားစုက နဒီခ်က္တဲ့ဟင္းဆုိရင္ အကုန္ေကာင္းတယ္တဲ့။ လက္ဆိပ္ရွိတယ္လို႔
ေျပာၾကတယ္။ အသုပ္တစ္ခုကုိ နဒီျပင္လုိက္ရင္ ေကာင္းသြားတာပဲေလ။
ပဲေဇာင္းခါးသီးကုိ ၾကက္သြန္ဆီခ်က္နဲ႔ ေျမပဲနဲ႔ သုပ္တာကုိ အရမ္းႀကိဳက္တယ္။
ဟင္းပြဲတစ္ပြဲကုိ ျမည္းတဲ့အခါ မိသားစုနဲ႔ တုိင္ပင္ၿပီးေတာ့ ျမည္းတတ္တဲ့
အက်င့္လည္းရွိတယ္။ ေခါပုတ္လည္း အရမ္းႀကိဳက္တယ္။ ေတာင္ႀကီးက ပင္စိမ္းသီးကုိ
ေထာင္းစားတဲ့ အရသာကုိလည္း ႀကိဳက္တယ္။ ေနာက္ၿပီး မႏၲေလးက သူငယ္ခ်င္းလာေတာ့
ဆိတ္သားေခ်ာင္း လုပ္စားၾကတာ။ အဲဒီထဲမွာ နံနံပင္၊ ပင္စိမ္း၊ သံပရာသီး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴတုိ႔ ထည့္ေထာင္းတာဆုိေတာ့ အိမ္မွာ လုပ္စားၾကေသးတယ္။ အခုေခတ္
မိန္းကေလး ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားက ပုိက္ဆံရွိတဲ့ သားသမီးေတြဆုိရင္
မခ်က္တတ္ၾကဘူးေပါ႔။ အခ်က္အျပဳတ္ဆုိရင္ သင္ထားမွ မဟုတ္ပါဘူး။ မိဘေတြကုိ
၀ိုင္းကူရင္း တတ္သြားခဲ့ၾကတာပဲ။ ဒါေၾကာင့္ မိန္းကေလးတုိင္း အခ်က္အျပဳတ္
တတ္ထားသင့္ပါတယ္။ အိမ္ေထာင္ရွင္မတစ္ေယာက္ ျဖစ္လာရင္ အခ်က္အျပဳတ္ဆုိတာ အရမ္း
အဓိကက်လာၿပီေပါ႔။ ပုိက္ဆံရွိလို႔ အိမ္ေဖာ္ငွားရင္လည္း ကုိယ္က တတ္ထားရမွာ။
ဘယ္လုိပဲျဖစ္ျဖစ္ ကုိယ့္မိသားစု စည္းစည္းလံုးလံုးေလးနဲ႔ ခ်က္ျပဳတ္စားၾကရင္
ေပ်ာ္စရာေကာင္းမွာပါလုိ႔ ေျပာခ်င္ပါတယ္။
Ref: 8 Days A Week Journal
No comments:
Post a Comment